Kissojen hoidosta

Luotettavaa ja hellää hoitoa sinun kissasi ehdoilla

Kissojen hoito ei ole, vastoin melko yleistä käsitystä, pelkkää ruokkimista ja hiekkalaatikon siivoamista – sydämen täytyy olla mukana. Kissa tietää, kuka sitä ymmärtää! Me V.I.P.Lemmikkihoitola Ky:ssä hoidamme jokaisen kissan yksilöllisesti sen omilla ehdoilla, pitkän kokemuksen tuomalla ammattitaidolla.

Ruokinta

Hoitolahoidon suurin haaste on saada kissa syömään säännöllisesti sen terveyden ja elintoimintojen normaalin toimivuuden takaamiseksi. Syöminen myös alentaa stressiä ja nopeuttaa sopeutumista uuteen paikkaan. Syömättömällä kissalla on todellinen riski sairastua, vielä hoitolajakson jälkeenkin.

Kissoille, kuten muillekin hoitolaisillemme, suosittelemme lämpimästi tuttujen ruokien tarjoamista hoitojakson aikana. Jos kissasi on tarkka ruuastaan tai erityisruokavaliolla, pyydämme tuomaan omat ruuat mukananne vatsa- ym. vaivojen ja syömättömyyden ennaltaehkäisemiseksi.

Hoitolassamme käytämme perusruuaksi Leonardo-sarjan viljatonta kuivamuonaa sekä tarvittaessa normaalikaupan märkäruokia, kuten esimerkiksi Whiskas, Latz ym. tuotemerkkejä. Vaihtoehtoisesti voimme tarjota esimerkiksi kanaa, kalaa, jauhelihaa ym. mitä kissasi on tottunut kotona syömään.

Ruokimme kissat omistajan toiveiden mukaisella aikataululla.

Käsittely

Hoidamme kissasi aina sen omilla ehdoilla. Emme pakota kissaa ulos kopasta, hellimiseen, seurusteluun tai aktivointiin. Kissan viihtyminen perustuu turvallisuudentunteeseen sekä siihen, että se voi ennakoida, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Jokainen kissa, joka on ollut hoidossamme, on lähtenyt ystävänä kotiin. Toisella visiitillä paikka ja hoitajat ovat olleet kissoille jo tuttuja, jolloin sopeutuminen on käynyt hetkessä. Feliway-tuotteet ovat myös auttaneet.

Lisäpalvelut, kuten turkin selvitys, takkujen poisto tai kynsienleikkuu tehdään aina vasta sitten, kun olemme tutustuneet toisiimme. Ruokinnassa kokeilemme eri keinoja niin kauan, että saamme kissan syömään säännöllisesti. Hiekkalaatikot puhdistamme kahdesti päivässä ja monitoroimme tarkasti, että kissa tekee tarpeensa säännöllisesti terveyshaittojen välttämiseksi. Kissanhiekkana käytämme ÖköPlus-merkkistä, puupohjaista ja paakkuuntuvaa kuiviketta. Kissat ovat hyväksyneet sen mukisematta, mutta jos kissasi on tarkka, voit tuoda omat hiekat mukanasi.

Kun kissa on kotiutunut niin, että se luottaa meihin ja käyttäytyy rennosti omassa huoneessaan, voimme päästää sen (omistajan suostumuksella) jaloittelemaan hoitolan tiloihin valvotuissa olosuhteissa. Ulkoilemaan kissat eivät meillä vielä pääse, mutta hoitolassamme on onneksi monenlaista tarkkailtavaa viihdykkeeksi. Juoksutamme asukkejamme lelujen perässä, ja käytämme erilaisia kiipeilytelineitä ’kissa-agilityyn’ enemmän haastetta kaipaaville tyypeille. Ikkunasta on myös mukava katsella maisemia ja ohikulkijoita. Tietenkin meiltä voi aina vaatia hellyyttä ja syliä istuttavaksi. Silittely ja TLC (englanninkielinen termi Tender Loving Care) antavat kissoille toivoa ja hyvää mieltä vieraassa paikassa. Tällä on erittäin suuri vaikutus esimerkiksi ruokahaluun.

Otamme myös hoitoon kissoja, joiden omistajalla on vaikeuksia antaa lemmikilleen lääkekuuri tai joilla on esimerkiksi haava, side, kipsi tai kehikko, joka vaatii hoitoa tai rajoitettua liikkumista. Lisäksi autamme erikoisdieettien aloittamisessa hoitolassamme, valvotuissa oloissa.

Jäikö sinulla kysyttävää?

Ota yhteyttä ja kysy lisää kissojen hoidosta!